Snelle wrap met geitenkaas en doperwten (1 persoon)

Je bekijkt nu Snelle wrap met geitenkaas en doperwten (1 persoon)

Deze snelle wrap met geitenkaas en doperwten is een heerlijk lunchgerecht. Lekker met een tomatensalsa erbij.

 

Ingrediënten

¼ rode ui

1 grote volkoren tortilla

1 groot ei

15 gram geitenkaas of feta

30 gram diepvriesdoperwtjes

½ tl currypoeder

zwarte peper

 

Tomatensalsa

100 gram gekleurde tomaatjes

½ cm verse gemberwortel

Extra virgine olijfolie

1 limoen

2 takjes verse koriander

1 el yoghurt

 

Bereiding

Pel de ui en snij hem in ringen. Leg de tortilla plat neer, breek het ei in het midden en duw de dooier voorzichtig met je vinger heen en weer om het eiwit uit te spreiden over de tortilla. Zorg er wel voor dat de dooier heel blijft. Kruimel de geitenkaas op een helft, doe er de uienringen en doperwtjes overheen. Bestrooi met een ½ tl currypoeder en wat peper. Vouw de tortilla dubbel. Leg de tortilla voorzichtig in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak op matig vuur 3 minuten aan iedere kant. Als je wilt dat de dooier helemaal gestold is moet je de tortilla iets langer bakken.

 

Voor de tomatensalsa rasp je 2 tomaatjes fijn in een kom. Schil en rasp de gember erbij. Sprenkel er 1 tl olie over, snijd de rest van de tomaten in partjes en hussel alles door elkaar heen. Knijp de helft van de limoen erboven uit, voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe.

 

Snijd de tortilla doormidden, geef er de salsa, yoghurt, limoensap en wellicht nog wat curry bij.

 

Naar Jamie Oliver, Veg, Kosmos Uitgevers.

Laat een reactie achter