Dag 2 | Jezelf motiveren

Je bekijkt nu Dag 2 | Jezelf motiveren

Wil je kans van slagen hebben dan is je motivatie cruciaal. Dus zet op een rijtje wat je motiveert om mee te doen aan de challenge stoppen met snacken. Wat heeft het stoppen met snacken voor voordelen voor je gezondheid, je uiterlijk, je organen, energie, sociale leven, liefdesleven, je werk, vrije tijd, hobby’s, zelfbeeld, gedachten en gevoelens?

Oefening
Je maakt één kolom met de voordelen van het stoppen, en één ernaast met de reden waarom het een voordeel is. Je kunt van deze voordelen een screensaver maken of een scan/foto die je een paar keer per dag bekijkt. De foto kun je in de whatsapp groep zetten die je met jezelf maakt. Noem het “summerfit”, zet jezelf erin en een goede vriendin. Leuk als die ook meedoet en zo niet, dan haal je die eruit en heb je een whatsappgroep waar jij als enige aan deelneemt. Daarin zet je wat je wilt onthouden en nogmaals bekijken.

Uitgebreide oefeningen, toelichting en achtergrondinfo staan in mijn boek Stoppen met snacken. Gezonde (snack)recepten staan op www.stoppenmetsnacken.nl.
© carien karsten, stoppen met snacken, swp, 2022

Laat een reactie achter