Carien Karsten

Carien Karsten

Carien Karsten, psycholoog-psychotherapeut, heeft zich toegelegd op behandeling van chronische (werk)stress en de ingrijpende gevolgen van traumatisering. Zij heeft een brede praktijkervaring en werkt voor organisaties als het Concertgebouworkest, Nationale Opera en Ballet, ING, Sheraton Amsterdam Airport, de koninklijke BAM groep en de onderwijsinstelling Dunamare. Eerder publiceerde zij over stress en burn-out. Zij is columnist voor Intermediair en EMDR Magazine en boekenrecensent voor Psychologie Magazine.

Carien Karsten is in 1993 gepromoveerd op trauma’s en overlevingskansen bij heroïneprostituées. De titel van haar proefschrift is: ‘Female harddrug-users in crisis: Childhoodtraumas and survival strategies.

Ook geeft de auteur regelmatig het succesvolle webinar ‘Snelle effectieve traumatherapieën’. Op 9 maart vindt de 5e editie plaats. Lees er hier meer over en meld je aan!

Op 15 juni 2023 vindt het Middagsymposium Help je cliënt van het snacken af plaats in Amsterdam. Tijdens dit middagsymposium werkt Carien Karsten met een combinatie van bekende strategieën voor de snacktrek en onbekende technieken.


Publicaties

Stoppen met snacken

Stoppen met snacken

Nu écht stoppen met snacken!? Drie op de vier volwassen Nederlanders wil dit, maar de meesten lukt het niet de ‘craving’ te weerstaan. Wilskracht legt het op den duur altijd af tegen de sterke innerlijke drijfveer om toch die reep chocola karamel-zeezout, dat ijsje of die chips te eten.

Lees verder

Hoe swipe je een trauma weg?

Hoe swipe je een trauma weg?

Kun je net zo makkelijk van trauma’s afkomen als van beelden die je met één swipe van je mobiele scherm veegt? Soms wel. Na de grote verandering die EMDR als effectieve therapie bracht – waarbij snelle oogbewegingen kunnen helpen om trauma’s in een enkele sessie te verwerken –, is de ontwikkeling van dit soort therapieën in een stroomversnelling geraakt.

Lees verder