Je kunt de roze pannenkoek en vulling gebruiken als borrelhapje. Dan snijd je het pannenkoekje schuin af in stukjes van 3 cm. Als lunch ook lekker of bij de wortel-bloemkool maaltijdsoep.
Ingrediënten (voor zo’n 6 pannenkoeken)
125 gram volkorenbloem
3 eieren
1 tl bakpoeder
175 ml melk
25 gram fijn geraspte rauwe rode biet
Snufje zout
Olie om in te bakken
Voor de avocado-munt-doperwtenvulling
1 rijpe avocado
125 gram diepvries doperwtjes, 5 minuten gekookt
1 hand verse spinazieblaadjes
15 gram verse muntblaadjes. Hou er een paar achter voor garnering
50 gram hüttenkäse
½ citroen of hele limoen, uitgeperst
1 kleine rijpe banaan,
1 tl groene jalapeñopeper uit een potje, eventueel vervangen door cayennepeper of chili
40 gram pinda’s
Peper en zout
Bereiding
Meng de ingrediënten voor de pannenkoek tot een beslag. Verhit de olie in een middelgrote koekenpan en bak op matig vuur hierin de pannenkoek tot die droog van boven is, zo’n 3 minuten aan de ene kant en 2 minuten aan de andere kant.
Mix de ingrediënten voor de vulling. Maak op smaak met de kruiden. Smeer het avocadomengsel in een dunne laag op de pannenkoek en rol de pannenkoek heel stevig op. Snij in plakken van 3 cm en zet ze rechtop op een schaaltje als borrelhap. Strooier wat muntblaadjes over. Combineert ook goed met soep.