Voor een koolhydraatarm dagje zijn deze courgettesliertjes uitermate geschikt. Door ze te combineren met wortel krijg je een goede bite en wat meer smaak. Met een spiraalsnijder maak je makkelijk sliertjes van de winterwortel en courgette.
Ingrediënten
1 courgette
1 winterwortel
2 sjalotjes
1 knoflookteentje
1 el olie
250 gram kastanjechampignons
Volkorenpasta (optioneel)
1 bol mozzarella of een aantal kleine bolletjes
1 bakje basilicumpesto
Peper en zout
Bereiding
Bak in een wokpan de sjalotjes en ui zo’n 5 minuten. Voeg de champignons erbij, en na een paar minuten de wortelsliertjes. Op het laatst doe je er de courgettesliertjes nog zo’n 2-3 minuten door. Kruid het geheel met peper en zout. Verdeel de courgettesliertjes met wortel en al over een bord, doe hier de pesto over en mozzarella. Als je veel trek hebt, doe je er nog wat volkorenpasta doorheen.