Deze spicy spitskool ziet er mooi uit en kun je ook als lunchgerecht serveren. Als je het gerecht ‘s avonds wil eten, doe er dan een Naanbroodje bij.
Ingrediënten voor 2 personen
Spitskool, in de lengte in acht parten gesneden
1 el zonnebloemolie
1 el pinda’s, grof gehakt
1 el grof geraspte kokos
½ el sesamzaad
2 el grof gesneden koriander
Klein beetje fijngesneden chilipeper
Pindasaus
2 mandarijntjes of ½ sinaasappel
Klein stukje ( 1 cm) verse gember, geschild
1 tl limoensap
60 ml pindakaas (zonder toegevoegde suiker)
1 el heldere rijstazijn
1 el water
½ el sojasaus
Snufje zout
Snufje cayennepeper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 2000. Leg de parten spitskool op de bakplaat, bestrooi ze met zout en besprenkel ze met olie. Rooster de kool tot hij beetgaar is en aan de randen een beetje geblakerd. Dat gebeurt soms in een kwartier, maar kan ook iets langer duren.
Pindasaus
Doe de ingrediënten in een kom en maak er met de staafmixer een mooie, gladde saus van. Let op dat de stukjes sinaasappel of mandarijn volledig mengen. Proef even en voeg eventueel nog wat zout en cayenne toe. Laat de saus afgedekt een uurtje in de koelkast staan. Je kunt de saus ongeveer een week in de koelkast bewaren.
Om het af te maken, kun je er nog wat pinda’s overheen strooien en een paar ringetjes chilipeper.
Het recept van de spitskool komt van Janneke Vreugdenhil (NRC) en de pindasaus komt uit Altijd trek van David Ludwig.