Chocopret

Je bekijkt nu Chocopret

Een recept om letterlijk je vingers bij af te likken. Van donkere chocola en noten. Donkere chocola is rijk aan polyfenolen en vezel. Polyfenolen werken ontstekingsremmend en anticarcinogeen. Ze hebben nog meer goede effecten zoals dat ze de afzet van vetachtige stoffen in de bloedvaten verlagen en zorgen voor een daling van LDL-cholesterol. Niet dat je het als medicijn moet nemen, want voor dit soort gezonde effecten heb je meestal een behoorlijke hoeveelheid nodig. Blijft wel: chocola van meer dan 70% kun je gerust af en toe eten. Ook de voedingsvezels in de chocola hebben een positief effect op je darmen. Kinderen zullen wel moeten wennen aan de wat bittere smaak.

Ingrediënten
100 gram chocola > 70% in kleine stukjes
85 gram nootjes, bijvoorbeeld ongebrande en ongezouten cashewnoten, pinda’s, amandelen, walnoten.
2 eetlepels ongezoete kokosvlokken of geraspte kokos

Bereidingswijze
Verwarm de oven op 190.
Meng alles in een kom en maak er op het bakpapier op de bakplaat een stuk of 10 hoopjes van. Zet ze vijf minuten in de oven tot de chocola gesmolten is. Haal uit de oven en schuif de chocola met bakpapier en al op het aanrecht en laat een paar uur afkoelen. Modelleer eventueel de hoopjes, maak er zoveel mogelijk samenhangende rotsjes van. En laat ze echt goed afkoelen, want anders vallen ze uit elkaar. Mochten er nog een paar rotsjes overblijven, dan kun je ze luchtdicht in een bak in de koelkast bewaren.

Laat een reactie achter