Roulade van rode biet en forel (4 personen)

Je bekijkt nu Roulade van rode biet en forel (4 personen)

Deze roulade van rode biet en forel doet het niet alleen goed op het kerstmenu, maar is ook een heerlijke lunch met bijvoorbeeld rucola salade erbij.

 

Ingrediënten

1 gekookte rode biet van 125 gram

1-2 el bietensap

3 eieren, dooier en wit gescheiden

1 ½  el maïzena

Zout en peper

150 gram hüttenkäse

1 el zwart en 1 el geel sesamzaad (of 2 el zwart)

125 gram gerookte forelfilet

1 flinke el dille en een paar takjes dille voor de sier

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 0. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

Eerst maak je de omelet. Rasp het bietje op een fijne rasp. Doe ze in een zeef, druk erop, waardoor er wat vocht vrijkomt. Bewaar 1-2 el bietensap.

Doe geraspte biet, eidooiers, maïzena, peper, zout en 1 el hüttenkäse in een kom en pureer met een staafmixer totdat er een glad mengsel ontstaat.

Klop in een andere kom met de handmixer de eiwitten met een snufje zout stijf.

Spatel het bietenmengsel heel behoedzaam door de eiwitten. Voorzichtig, want anders sla je de lucht uit het eiwit.

Maak van dit mengsel op de bakplaat een mooi vierkant. Strooi de twee kleuren sesamzaad eroverheen en bak zo’n kwartier in de oven. De omelet moet lichtbruin en gaar zijn.

Maak terwijl de omelet in de oven staat de vulling. Meng de hüttenkäse met de in stukjes losgemaakte forel, 2 el bietensap, dille, peper en zout.

Als de omelet gaar is, haal je die uit de oven, legt er nog een vel bakpapier bovenop en keer je de omelet om. De bovenkant ligt nu onder. Je laat de omelet afkoelen op een rooster, het bakpapier heb je voorzichtig losgemaakt van de bovenkant.

Je verdeelt de vulling over de afgekoelde omelet, en je rolt de bietenomelet stevig op. Je laat de roulade minstens 30 minuten opstijven in de koelkast. Serveer de omelet in plakken en doe er een toefje dille op. Geef er een frisse rucola salade bij.

 

 

 

Laat een reactie achter