De winter is geschikt voor deze kakihangop, want dan vind je in zaken zoals Ekoplaza verse kaki’s. Ze zijn zacht van smaak en kleuren erg mooi bij sinaasappel of, zoals in dit recept, bij mango.
Ingrediënten
1 liter volle yoghurt
2 verse kaki’s
1 mango
1 passievrucht
Vlierbloesemsiroop
Paar eetlepels water
Bereiding
Laat de yoghurt een nacht uitlekken: je legt een vochtige theedoek in een zeef, de zeef in een kom en giet de yoghurt op de theedoek. Langzaam lekt het vocht eruit en na 8 uur kun je de vaste yoghurt eruit scheppen en tot gebruik in de koelkast bewaren.
Pureer de helft van de mango, snijd de andere helft in blokjes. Je kunt hiervoor ook diepvries mango gebruiken, minder werk. Pureer dan de helft van het pakje met wat toegevoegde vlierbessensiroop en wat water. In plaats hiervan kun je ook wat versgeperst sinaasappelsap gebruiken. Schep de uitgelepelde passievrucht door het mengsel, pureer nog even.
Ontvel de kaki, snijd deze in kleine stukjes.
Begin met een klein laagje kaki, doe hier wat gepureerde mango overheen met wat blokjes mango. Laagje hangop en zo verder. Eindig met wat kaki en mango bovenop. Een machtig toetje!