Frambozenwafel, 6 stuks

Je bekijkt nu Frambozenwafel, 6 stuks

Wafels doen me aan Noorwegen denken. Na een ochtend langlaufen een heerlijke frambozenwafel met room. Het lekkerste dat er bestaat. Je kunt ze bakken in een wafelijzer, maar als je die niet hebt kun je van dit beslag mooie pannenkoekjes bakken.

Ingrediënten

90 gram kikkererwtenmeel

Mespuntje zout

¾ tl baksoda

1 ei, gesplitst

180 ml volle Griekse yoghurt

60 ml melk, amandel, soja, of koemelk

60 ml neutrale olie (koolzaadolie, raapzaadolie, avocado-olie of saffloerolie)

½ tl vanille-extract

Vruchtensaus

300 gram bevroren frambozen. Of ander bevroren fruit,

1 el water

2 el erythritol

 

Topping

Een bolletje magere kwark of geklopte crème fraiche

 

Bereiding

Meng bloem, zout en baksoda in een grote kom. Klop in een andere kom eigeel, yoghurt, melk, olie en vanille. Roer de natte ingrediënten door de droge. Klop het eiwit in een smalle kom tot zachte pieken en spatel het eiwit door het beslag. Dit glutenvrije beslag blijft vrij dik en zo houdt het na bereiding structuur. Niet verdunnen dus met water.

Verwarm het wafelijzer, bestrijk het met olie. Doe twee flinke eetlepels beslag in het midden van het wafelijzer, vanzelf loopt het uit tot een mooie wafel. Bak de wafel twee minuten en houd deze warm in de oven op de laagste stand. Voor de koekenpan: goed verhitten,  invetten met olie en de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin bakken.

Doe de vruchten en het water in een steelpannetje. Voeg wat erythritol toe en laat de vruchten zachtjes koken tot ze zacht zijn en warm. Pureer ze dan.

Als een soort jam smeer je de vruchtensaus uit over de wafel en daarbovenop leg je een lepel kwark of geklopte crème fraiche.

Laat een reactie achter