Boerenkoolsalade

Je bekijkt nu Boerenkoolsalade

‘Deze salade smaakt helemaal niet naar boerenkool,’ zei mijn schoonzusje verrast. Ze vond hem tóch erg lekker. Maar je kunt een salade als deze dus ook aan gezinsleden voorschotelen die niet dol zijn op boerenkool. Boerenkool is een ideale groente omdat deze vol gezonde stoffen zit, zoals kalium, ijzer, vitamines, antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen.

 

Ingrediënten

200 gram voorgesneden boerenkool

1 winterwortel in luciferdunne reepjes gesneden

Handje rozijnen

3-4 el citroen-olijfoliedressing

 

Bereiding

Breng in een middelgrote pan een klein laagje water aan de kook. Blancheer de boerenkool door deze 1 minuut in het kokende water onder te dompelen. De blaadjes moeten frisgroen blijven, maar wel zacht zijn. Haal de boerenkool met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. Haal ook de wortelreepjes 30 seconden door het kokende water. Laat ook die uitlekken.

 

Maak de citroen-olijfoliedressing door 2 el citroen te mengen met 60 ml olijfolie extra vierge. Klop de dressing met een mespunt Dijonmosterd en een snufje zout en peper.

 

Meng de groentes en rozijnen en bedek ze met de dressing.

 

Laat een reactie achter