Dit frambozenijs is supereenvoudig te maken, bevat geen toegevoegde suiker en is super lekker. Maak het wel van te voren, want het moet een paar uur de diepvries in. Açaibes is in natuurvoedingszaken te krijgen of via internet te bestellen. Je krijgt dan poeder van deze Braziliaanse bes. Het verdiept de smaak, maar ook zonder deze toevoeging is het ijs een traktatie.
Ingrediënten
200 gram diepgevroren frambozen
2 rijpe bananen
1 ½ el açaïpoeder
Crème fraiche voor contrast en versiering
Bereiding
Prak de bananen fijn, doe de frambozen en het poeder erbij en pureer. Doe de massa in een diepvriesdoosje en laat het 2-3 uur opstijven. Met een ijslepel mooie bolletjes maken. Crème fraiche kloppen totdat er zachte piekjes zijn. Het ijs met wat vruchtjes en crème fraiche garneren.
Bron: Joke Boon: Koken met kleur! Nw A’dam