Maak dit vruchtentaartje met wat je al in huis hebt, zoals peer, aardbeien, appel of in de winter kakifruit.
Ingrediƫnten
Vulling
250 gram seizoensgebonden fruit. Je kunt er ook bevroren aardbeien of blauwe bessen voor nemen. Aardbeien met peer is een lekkere combinatie.
Topping
45 gram kikkererwtenmeel
25 gram geschaafde amandelen
50 gram gehakte pecannoten
2 el neutrale olie (koolzaadolie, raapzaadolie, avocado-olie of saffloerolie)
2 el erythritol of andere suikervervanger. Bijvoorbeeld 2 dadels in kleine stukjes gesneden.
1 tl water
Bereiding
Verwarm de oven voor op 1900.
Meng de droge ingrediƫnten goed en doe er de olie doorheen. Voeg een klein beetje water toe en kneed het geheel tot een kruimig deeg.
Doe de vruchten in een kleine bakvorm of verdeel ze over 6 ovenvaste ramekinschaaltjes. Bedek de vruchten met de topping. Dek de bakvorm of schaaltjes af met aluminiumfolie en bak 7-10 minuten. Haal de folie eraf en bak nog tot tien minuten. Serveer warm uit de oven, eventueel met nog wat stukjes fruit op de topping.
Tip: je kunt wat specerijen aan de topping of vruchten toevoegen, zoals kaneel, kardemom, nootmuskaat of anijszaad.