Bananenmuffins met chocoladesnippers

Je bekijkt nu Bananenmuffins met chocoladesnippers

Voor deze heerlijke bananenmuffins met chocola heb je minder suiker nodig dan normaal, doordat je de zoetheid van appelmoes en banaan benut. Een traktatie voor een bijzonder moment zoals een verjaardag. Ook handig mee te nemen als je gaat picknicken of in het park je latte drinkt.

Ingrediënten
65 gr bloem
75 gr volkorenmeel
¾ tl bakpoeder
¼ tl baksoda
¼ tl kaneel
½ tl grof zout
100 gr kristalsuiker
1 groot ei, of 2 kleinere, losgeklopt met een beetje melk
50 ml koolzaadolie, avocado-olie of gesmolten roomboter
1 grote banaan geprakt
65 gram ongezoete appelmoes
1 tl vanille-essence
60 gr pure chocola (>70%) in snippers gesneden

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet 8 muffinvormpjes in en bestuif met wat bloem. Meng in een kom de bloem met het volkorenmeel, de bakpoeder, baksoda, kaneel en zout.

Meng in een andere kom het losgeklopte ei met de geprakte banaan en de appelmoes.

Voeg beetje voor beetje de olie of gesmolten roomboter toe aan het losgeklopte eimengsel. Voeg de vanille-essence toe. Doe het bananenmengsel bij het bloemmengsel en roer alles door elkaar. Spatel er de chocoladesnippers door en doe het mengsel in de vormpjes.

Bak de muffins in het midden van de oven in 25 minuten gaar. Controleer even of ze gaar zijn door er een satéprikker in te steken die er schoon moet uitkomen.

Haal ze uit de oven en laat ze zeker een half uur afkoelen.

Laat een reactie achter