Dit groententorentje is een leuk voorgerecht. Maar je kunt er ook je avondmaaltijd van maken. Maak er dan voor ieder 2 van en combineer de torentjes met gekleurde quinoa of volkoren zilvervliesrijst.
Ingrediënten
1 flespompoen
2-3 el olijfolie
300 gram versie spinazie
1 sjalotje, 1 teentje knoflook
100 gram kastanjechampignons
100-150 gram geitenkaas
4 gedroogde abrikozen
2 gedroogde pruimen
Zout, zwarte peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 2000. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snij voor de torentjes 4 mooie ronde plakken uit de flespompoen. Besprenkel ze met olie, zout en peper. Rooster de plakken met de rest van de pompoen gedurende 20 minuten. De pompoen moet zacht zijn.
Bak de ui en het teentje knoflook in een beetje olijfolie, 5 minuten, voeg hierbij de champignons en bak zo’n vijf minuten mee.
Doe een klein beetje olie in een wok en roerbak de spinazie tot die geslonken is.
Maak een torentje van de rondjes pompoen, met daarop spinazie, dan de champignons, daarop een plak geitenkaas. Bovenop een abrikoos en een pruim. Als je die niet in huis hebt, of niet kunt krijgen kun je er ook walnoten bovenop doen. Net zo lekker en staat ook mooi.
Doe dit geheel nog zo’n tien minuten in een oven op 1800, totdat de geitenkaas licht gesmolten is. Serveer direct.